Cykelruter i verdensarvsområdet

Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland består af tre skove med hver deres karakter. Fælles for dem er, at de er offentlige skove og det derfor er tilladt for alle at færdes i dem. De mange grusveje- og stier, der krydser verdensarvsområdet på kryds og tværs, giver gode muligheder for at cykle. De fleste af vejene endda lukket for biltrafik, så cykelturen kan nydes i fred og ro.

Søren Kirkegaardstenen i Gribskov

På cykel i Gribskov


Gribskov er stor – næsten 6.000 hektar – og i størstedelen af skoven er det ikke tilladt at køre i bil. Derfor er cyklen en oplagt måde at komme rundt på og opleve den varierede natur og de mange spændende kulturspor.

I Gribskov finder du Parforce Cykelrute 105, der er markeret med blå skilte. Ruten starter ved Frederiksborg Slot i Hillerød og går via de gamle parforcejagtveje dybt ind i Gribskov.

Hillerød Kommune har udgivet en folder for cykelrute 105, som kan downloades her.

Et tip er at medbringe folderen på tryk, da der er dårlig mobildækning i skoven, så du kan ikke stole på at mobiltelefonen kan hjælpe med at finde vej.

Hvis du er mere til at køre på mountainbike er der også mulighed for det i Gribskov. Læs mere på Naturstyrelsen hjemmeside, hvor der er gode råd og vejledning.

_MG_1855

På cykel i Store Dyrehave


Store Dyrehave giver både mulighed for hyggeture på fine grusveje og mountainbikekørsel i råt terræn.

Hvis du mest er til en rolig søndagscykeltur, kan du vælge Parforce Cykelrute 110, der er udviklet af Hillerød Kommune. Cykelruten er markeret med skilte og starter ved Frederiksborg Slot og går via veje og stier til Store Dyrehave og tilbage igen. Undervejs kommer du forbi mange af de kulturspor området gemmer på.

Du kan downloade en folder for Parforce Cykelrute 110 her.

Store Dyrehave har også et af Danmarks bedste mountainbike-spor, der strejker sig godt 20 kilometer rundt i skoven. Ruten er udviklet af Naturstyrelsen i samarbejde med lokale mountainbikeklubber. På Naturstyrelsens hjemmeside finder du mere information og rutekort.

_MG_1973

På cykel i Jægersborg Dyrehave og Hegn


Tag en cykeltur i Jægersborg Dyrehave og Hegn og oplev Ulvedalene, Eremitageslottet, Mølleåen eller Bøllemosen. Der er masser af fantastisk natur, et enestående dyreliv og masser af kulturspor i området.

Jægersborg Dyrehave og Hegn er indhegnet og der er ingen biltrafik. Området er med sit åbne landskab overskueligt og fyldt med gode asfalt- og grusveje til at cykle på. Hvis du vil følge en bestemt rute, kan du vælge en af Kløverstierne, som Naturstyrelsenhar udviklet. Det er markede ruter, som kan findes i de foldere, der står ved de fleste indgange til området, eller den kan downloades her.

Hos MTB Tours på Klampenborg Station er der mulighed for at leje cykler. Læs mere her.