Besøg Gribskov

Gribskov er en af Danmarks største og smukkeste naturområder. De bløde morænebakker danner et kuperet landskab, som varierer fra tæt, ufremkommeligt vildnis til store, åbne enge. I den sydlige del af Gribskov skærer de mange kilometer parforcejagtveje sig gennem skov, bakker og moser.

I Gribskov kan du komme helt tæt på naturen og historien. Tag en vandretursfolder med, når du går ad de gamle parforcejagtveje, eller benyt en af de markerede cykelruter, der guider dig sikkert gennem landskabet. Der er også mulighed for at ride, overnatte på primitive overnatningspladser og meget mere.

Information:

Ottevejskorset er et godt sted at starte dit besøg, inden du bevæger dig ind i Gribskov og Parforcejagtlandskabet.  Her finder du informationstavler med kort, tekst og foldere, der kan guide dig.

Ankomst i bil:

Du kan parkere ved Ottevejskorset, der ligger på Kildeportvej mellem Nøddebo og Gadevang (se hvor på kortet nedenfor).

Det er ikke tilladt at køre på skovvejene i bil uden særlig tilladelse fra Naturstyrelsen.

Ankomst i tog eller med bus:

Tag Lokalbanen til Gribsø Station, eller bus 307 til Skovskolen i Nødebo.

Se køreplaner på www.rejseplanen.dk.

Overnatningsmuligheder

Der er masser af overnatningsmuligheder i og omkring Gribskov. Fra primitive camping dybt inde i skoven til hyggelige kroer og eksklusive hoteller.

Du kan finde et kort med sheltere og overnatningspladser på www.udinaturen.dk.

Er du mere til bløde dyner og gourmetmad, så klik dig ind på VisitNordsjællands hjemmeside, hvor du finder overnatningsmuligheder og spisesteder.

Seværdigheder

Der er mange spændende seværdigheder i Gribskov, som du kan læse mere om på Naturstyrelsens hjemmeside.

Cykling

Du må cykle på alle stier og skovveje, men ikke i skovbunden og ned ad skrænter eller på stendiger og gravhøje.
Det er det en god ide at læse Naturstyrelsens kodeks, inden du tager af sted på mountainbike.

Cykelrute 105

I Gribskov kan du cykle via cykelrute 105, der er markeret med skilte, og starter nær Frederiksborg Slot i centrum af Hillerød.

Du kan downloade Hillerød Kommunes folder for cykelruten her eller finde den på Hillerød Turistinformation, Hillerød Bibliotek og Hillerød Rådhus.

Vandring

Fra Ottevejskorset starter en afmærket vandrerute, der bl.a. går forbi Stjernen, Dronningens Bøge og Nødebo. På turen kommer du til at vandre på mange af de gamle parforcejagtveje.
Download Naturstyrelsens vandretursfolder her.

Ridning

Du må ride på de afmærkede ridestier og i skovbunden, hvor der er høje træer. Du kan finde en ridestifolder for den sydlige del af Gribskov og information om regler på Naturstyrelsens hjemmeside.

Rideruter

I verdensarvsområdet findes fire parforce rideruter, der er udviklet af lokale rideforeninger. Du kan finde beskrivelser og kort over de fire parforce rideruter her.

Foldere

Hvis du gerne vil opleve Parforcejagtlandskabet i Gribskov – enten til fods eller på cykel – kan du downloade to foldere herunder, der kan guide dig.