Besøg Jægersborg Dyrehave og Hegn

Jægersborg Dyrehave og Hegn er kendt for sine mange gamle egetræer, sin store bestand af hjortevildt og ikke mindst det smukke jagtslot, Eremitageslottet, der troner over landskabet.

Området er offentlig skov, så der er fri adgang for alle. Det er et af Danmarks mest besøgte skovområder, der byder på et væld af seværdigheder samt kultur- og naturoplevelser.

Informationscenter:

I Jægersborg Dyrehave og Hegn er placeret syv informationscentre. Her finder du kort, tekst og foldere, der kan guide dig ind verdensarvsområdet (se hvor på kortet nedenfor).

Ankomst i bil:

Der er flere gode parkeringsmuligheder nær Jægersborg Dyrehave og Hegn. Nord for Klampenborg Station i den sydøstlige del, ved Bakken og Kongeporten, ved Fortunen i den sydvestlige del, nær Hjortkær på Dyrehavens vest side, ved Skodsborg Station i nord og ved Springforbi-porten i øst.

Parkeringspladserne er markeret på kortet nedenfor.

Ankomst i tog:

Tag S-toget eller Øresundstoget til Klampenborg Station eller Øresundstoget til Skodsborg Station. Se køreplaner på www.rejseplanen.dk.

Seværdigheder:

Der findes mange spændende seværdigheder i Dyrehaven og Jægersborg Hegn.

Læs mere om seværdighederne i Dyrehaven her.
Læs mere om seværdighederne i Jægersborg Hegn her.

Eremitageslottet:

Det fine jagtslot, Eremitageslottet, i Jægersborg Dyrehave, indgår som en del af verdensarvsområdet.

Eremitageslottet er ikke åbent for offentligheden til daglig, men det er muligt at komme på rundvisninger på fastlagte tidspunkter i sommermånederne. Billetter kan købes via Kongelige Slotte.

Særlig ordning for kørsel til Eremitageslottet på onsdage for gangbesværede. Se www.nst.dk/koerslot. Porten er åben fra kl.7 morgen til solnedgang.

 Cykling:

Du må cykle på alle stier og skovveje, men ikke i skovbunden og ned ad skrænter eller på stendiger og gravhøje.

Det er muligt at leje cyklet ved Klampenborg Station.

Ridning:

Man skal have ridekort for at færdes til hest i Jægersborg Dyrehave og Hegn. Kortet kan købes på dags-, uge-, måneds-. kvartals- og årsbasis på Naturstyrelsen.dk/ridekort.

Det er tilladt at ride mange steder, men af hensyn til hjortene er der begrænsninger i sommerperioden.

Du kan leje heste og ponyer flere steder, bl.a. Fortunens Ponycenter og Krathusgaard.

Rideruter

I verdensarvsområdet findes fire parforce rideruter, der er udviklet af lokale rideforeninger. Du kan finde beskrivelser og kort over de fire parforce rideruter her.

 Overnatningsmuligheder:

Der er mulighed for primitiv overnatning på udvalgte steder i Jægersborg Hegn og syd for Dyrehaven. Du kan se hvor på www.udinaturen.dk.

Der er også masser af overnatningsmuligheder i nærheden af Jægersborg Dyrehave og Hegn – hvad enten du er til camping eller luksushotel.

Du kan finde mere information hos Lyngby og Omegns Turistinformation eller Let’s go to Klampenborg.

På begge turistforeningers hjemmeside kan du også finde information om de mange andre aktiviteter, der er i området omkring Jægersborg Dyrehave og Hegn.

Foldere

Hvis du gerne vil opleve Parforcejagtlandskabet i Jægersborg Dyrehave og Hegn – enten til fods, til hest eller på cykel – kan du downloade Naturstyrelsens folder herunder.