Oplev verdensarven til hest

Det historiske, kongelige jagtlandskab er et fantastisk område at ride i. Smuk natur, spændende kulturspor, gode ridestier og masser af hyggelige rastepladser gør en tur i Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland til en enestående rideoplevelse.
Du kan opleve verdensarvsområdet til hest på fire forskellige ruter: På den lange rute (ca. 75 km) fra Dyrehaven til Esrum Kloster, der er egner sig til en 3-dages tur, eller 1-dagsturene i Gribskov, Store Dyrehave eller Jægersborg Dyrehave og Hegn.
Herunder finder du en beskrivelse og kort over hver af ruterne. Den interaktive online-guide giver dig mulighed for at finde vej og inspiration til hvad du kan opleve undervejs. Det er også muligt at downloade kortene til print.

Parforce Riderute:
Dyrehaven til Esrum Kloster

Link til online-guide


Link til kort til til download og print


Parforce rideruten fra Fortunen i Dyrehaven til Esrum Kloster er ca. 75 km og går gennem både Tokkekøb Hegn, Store Dyrehave og Gribskov på vejen mod Esrum Kloster. Undervejs oplever du et væld af smukke naturoplevelser på ruten, der går gennem både verdensarvsområdet Parforcejagtlandskabet og Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Det anbefales at dele turen op over tre dage. På online-guiden finder du forslag til rastepladser, høhoteller og overnatningssteder.

Bemærk at du skal have et ridekort for at kunne ride i Dyrehaven, der
kan købes her i Naturstyrelsens netbutik. Et dagskort koster 65. kr.

Du kan desuden finde en ridestifolder for den sydlige del af Gribskov og information om regler på Naturstyrelsens hjemmeside.

Parforce rideruten i Gribskov er ca. 16 kilometer og slynger sig ad gamle historiske jagtveje og ridestier rundt i den sydlige del af skoven, bl.a. forbi Gribsø og Stjernen, hvor Søren Kierkegaard stenen står.

Ruten giver dig mulighed for at opleve en af danmarks største – og vildeste – skove, der både er UNESCO verdensarv og en del af nationalparken Kongernes Nordsjælland.

Flere af stierne på ruten er markerede, men ellers kan du bruge det interaktive kort til at guide dig sikkert frem. Du kan desuden finde en ridestifolder for den sydlige del af Gribskov og information om regler på Naturstyrelsens hjemmeside.

 

Parforce rideruten i Store Dyrehave er ca. 12 kilometer og giver dig mulighed for at opleve den smukke natur og de spændende kulturspor i området. Skoven er både UNESCO verdensarv og en del af Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Ruten i Store Dyrehave går bl.a. forbi Christian den 5’s Kongesten, der står smukt, centralt placeret i systemet af de gamle jagtveje. Du kan også gøre et pit-stop undervejs hos Ninas Naturcafé, der serverer frokost, kaffe, the og meget mere i smukke omgivelser i udkanten af Store Dyrehave.


Parforce Riderute:
Jægersborg Dyrehave og Hegn

Link til online-guide


Link til kort til til download og print


Parforce Rideruten i Jægersborg Dyrehave og Hegn går gennem Danmarks nok mest berømte og besøgte naturområde.

Ruten tager dig rundt i både Dyrehaven og Jægersborg Hegn og går bl.a. forbi det smukke jagtslot, Eremitageslottet, og det smukt beliggende landsby Raadvad. Undervej kan du nyde de ikoniske, gamle egetræer, der vokser overalt i Dyrehaven.

Bemærk at du skal have et ridekort for at kunne ride i Dyrehaven, der kan købes her i Naturstyrelsens netbutik. Et dagskort koster 65. kr.

App til mobil og tablet

Du kan downloade og printe kortene over ruterne, men vi kan også anbefale app’en “Parforce Rideruterne”, der kan bruges både via Android- og Appletelefoner.
App’en giver dig mulighed for at medbringe online-guiden på din telefon eller tablet, så du hele tiden kan holde øje med både ruten, seværdigheder, rastepladser mv. undervejs.
Du kan downloade app’en via linkene til højre, eller via din App Store eller GooglePlay på telefonen. I App Store og Googleplay skal du søge på “Parforce Rideruterne”.
Download app til Apple eller Android

Udviklet af ryttere til ryttere

Parforce Rideruterne er udviklet af Rideklubben Dagfari, Sportsrideklubben, Søborggård Rideklub og Villingur i samarbejde med Naturstyrelsen og Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland. Friluftsrådet har støttet projektet økonomisk.
Vi arbejder løbende på at gøre Parforce Ruterne bedre. Hvis du vil holde dig opdateret om nye tiltag, ture m.m., så kan du følge gruppen Parforceruten på Facebook.